10 Nisan 2012 Salı

TKP'den Halkevleri'ne kutlama mesajı



Türkiye Komünist Partisi Merkez Komitesi, yazılı bir açıklama yaparak Halkevleri'ni dün on binlerce kişinin katılımıyla gerçekleştirilen 80. yıl şenliği nedeniyle kutladı.

TKP Merkez Komitesi, dün on binlerce kişinin katılımı ile gerçekleştirilen Halkevleri'nin 80. yılı şenliği nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı. "Halkevleri Genel Merkezi'ne ve Halkevleri'ne emek verenlere" hitaben yazılan kutlama mesajında "Şenlik çalışmanızın, birlikte "Hayır!" dediğimiz referandumun sonrasında ortaya çıkan ve bazı yönleriyle çok değişmeden bugüne kadar gelen toplumsal tabloya ilişkin de önemli bir işaret olduğunu düşünüyoruz" ifadelerine yer verildi.

Kutlama mesajının tamamı şöyle:

"Halkevleri Genel Merkezi'ne ve Halkevleri'ne emek verenlere...

Sevgili Dostlar,

Büyük bir kitlesellik ve coşkuyla yapılan 80. yıl şenliğiniz nedeniyle sizleri kutluyoruz. Mutluluğunuzu paylaştığımızı bilmenizi isteriz.
Şenlik çalışmanızın, birlikte "Hayır!" dediğimiz referandumun sonrasında ortaya çıkan ve bazı yönleriyle çok değişmeden bugüne kadar gelen toplumsal tabloya ilişkin de önemli bir işaret olduğunu düşünüyoruz.

Referandum sonrasında "yüzde 42" olarak kodlanmış olan gerçek şuydu: Gerici, piyasacı ve Amerikancı iktidar karşısında zaman zaman örselenen, zaman zaman geri bastırılan ama ortadan kaldırılamayan, teslim alınamayan bir toplumsal direnç birikimi vardır.
Türkiye solunun en önce işte bu birikimi ayağa kaldırmak, bu birikime yön vermek ve bu birikimi diri tutmak görevi olduğunu düşünüyoruz.
Şenliğiniz, bu açıdan da yerinde bir müdahale, mücadelede anlamlı bir adım olmuştur. Alevi, Kürt, üniversiteli, liseli, kadın, erkek gençleri böyle bir gecede bir araya getirip, buradaki diriliği dostlarımıza ve düşmanlarımıza göstermeniz doğru ve yerinde bir adım...
Onbinlerin, iktidar partisinin düzenlediği "12 Eylül tiyatrosuna" yüz vermediğinin görüldüğü bir aralıkta; bu, ayrı bir önem taşıyor.

Bir kez daha sizleri kutluyor, başarılar diliyoruz.

Dostlukla.


Türkiye Komünist Partisi
Merkez Komite"


(soL - Haber Merkezi)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder