4 Nisan 2012 Çarşamba

'4+4+4 yasası ile okullar medrese, sınıflar mescit oldu'


Pir Sultan Abdal 2 Temmuz Kültür ve Eğitim Vakfı Genel Başkanı Emel Sungur tarafından yapılan açıklamada, 4+4+4 yasasıyla birlikte çocuk yaştaki öğrencilerin okullarda mezhep çatışmalarına sürükleneceği ifade etti ve “okullar medrese, sınıflar mescit oldu” dedi.

Geçtiğimiz hafta meclisten geçen 4+4+4 eğitim modeli yasasına ilişkin bir açıklama yapan Pir Sultan Abdal 2 Temmuz Kültür ve Eğitim Vakfı Genel Başkanı Emel Sungur, “halkın okulları bir mezhebin medresesi haline getirildi” dedi.


“Halkın okulu bir mezhebin medresesi haline getirildi”

“Başbakan, ‘minareler süngümüz, kubbeler miğferimiz, camiler kışlamız’ dediğinde kıyameti kopartanlar, TBMM çoğunluğu olan AKP-MHP grubunun; “okullar medrese, sınıflar mescit” kararı karşısında suspus oldu” diyen Sungur, halkın okulunun bir mezhebin medresesi haline getirildiğini söyledi.


Bu kararın daha çocuk yaştaki öğrencilerin arasında Alevi-Sunni çatışmasını sokacağını vurgulayan Sungur, halklar arasında bölünme yaratacak bu kararın emperyalistlerin işini kolaylaştıracağını ifade etti.


“Sokağa ve direnişe davet ediyoruz”

Kararın cemaatlerin ve legal-illegal İslami örgütlerin toplumu cendereye almasına hizmet edeceğini vurgulayan Sungur, “Medeni, çağdaş, sol-sosyal demokrat, laik-demokratik bir ülke tasavvur edenlere dünyayı dar edecek, yaşama şansı ve hakkı vermeyecektir. Bu nedenle biz PSA 2 Temmuz Kültür ve Eğitim Vakfı olarak, çatı kurumumuz olan Alevi Bektaşi Federasyonu’nu (ABF) acilen görevine ve sorumluluğuna sahip çıkmaya; ülkemizin bütün sivil çağdaş-medeni kurumlarıyla birlikte, AKP-MHP gericiliğine karşı dayanışmaya, sokağa çıkmaya ve direnişe davet ediyoruz” dedi.




(soL - Haber Merkezi)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder