4 Nisan 2012 Çarşamba

Başbakan Erdoğan: 'Adıyaman'da evlerin işaretlenmesi kıvırcık yalan'


Partisinin il başkanları toplantısında konuşan Başbakan Erdoğan, CHP'yi Alevi ve Sunniler arasında tahrik çıkarmakla suçlarken, Adıyaman'da Alevilerin evlerinin işaretlenmesiyle ilgili "kıvırcık yalan" dedi. Erdoğan, 12 Eylül davasına müdahil olan solculara da siyaset dersi verdi.

Başbakan Erdoğan, partisinin il başkanları toplantısında yaptığı konuşmada, Adıyaman'daki Alevi evlerinin işaretlenmesinin kıvırcık yalan olduğunu belirken, konuşmasının devamında kabul ettiği işaretlemelerin 200 değil 25 olduğunu ve hepsinin Alevi olmadığını söyledi. "Kıvırcık yalan" ile Erdoğan'ın ne demek istediği anlaşılamazken, Adıyaman'da yaklaşık 45 evin işaretlendiği ve sadece bir evin sunni bir aileye ait olduğu biliniyor.


"Kıvırcık yalan"
Konuşmasında Alevi ve Sünni vatandaşlar arasında herhangi bir sorun olduğuna inanmadığını ve geçmişteki olayların bir takım tahrikler nedeniyle yaşandığını belirten Erdoğan, bugün de aynı şeyin Adıyaman'da yapılmak istendiğini iddia etti. Dersim Milletvekili Hüseyin Aygün'e seslenen Erdoğan: "Hüseyin Aygün kentte 200 Alevi evinin işaretlendiğini duyurdu ama bu kıvırcık bir yalandı. Soruyorum; sen bu yalanı niye, ne adına söylüyorsun. Sen bu tahriki niye yaptın?" diye konuştu.

Adıyaman'da 25 evin kapısına işaret konulduğunu ileri süren Erdoğan, "CHP Tunceli milletvekili internet yoluyla '200 Alevi evi işaretlendi' dedi. Gerçek sadece 25 evdi ve tamamı da Alevi evi değildi" dedi.

"Ne Kahramanmaraş ne Çorum ne de Sivas'ta benim Alevi ve Sünni vatandaşlarım arasında mesele yoktu ve bugün de yok" diyen Erdoğan, bu oyunu bozacaklarını dile getirdi.


"Sivas'ta olayların içinde olmayanlar da tutuklandı"
Sivas Katliamına ilişkin de konuşan Erdoğan şu sözleri dile getirdi: "Buradaki aldatmacayı vatandaşlarıma anlatmak istiyorum. 131 sanık hakkında dava açıldı, 40 sanık beraat etti. 79 sanık ağırlaştırılmış müebbet ve süreli hapis cezaları alırken, 5 sanık hakkında yargılama devam ediyor. Zaman aşımı nedeniyle 131 sanıktan sadece 7'si hakkındaki dava düştü.

Başbakan Erdoğan: 'Zamanaşımı kararı hayırlı olsun'

Benim Sivas'ta önünü kesen çok sayıda kız kardeşimiz oldu ve hüngür hüngür ağladılar. Hapse mahkum olanların kızlarıydı ve babalarının olayların içinde olmadığını, sadece duyurularla işin içine girdiklerini söylediler. Şimdi bunu ne yapacaksın? Sen CHP genel başkanı olarak eline tutuşturulan listeyle hemen infazı yapıyorsun"


12 Eylül davasına müdahil olan solculara Erdoğan'dan siyaset dersi!
12 Eylül davasına müdahil olarak AKP'nin Türkiye tarihini gerici-liberal bir eksende yeniden yazmasına katkıda bulunan ve AKP'yi rahatlatanlara Erdoğan siyaset dersi verdi:

"Biz ne söylediysek arkasında dururuz. 12 Eylül yargılanacak dedik. İşte ortada. 12 Eylül referandumunda bize yalancı diyenler, 12 Eylül'ü yargılayamazlar diyenler bugün ne diyecek? Bunlar sadece bize karşı değil halka karşı, kendi tabanlarına karşı da mahçuplar."


Kuran dersi unutulmayacak

Erdoğan 4+4+4 yasasına ilişkin ise şu sözleri dile getirdi: "Ben inanıyorum ki bu millet, her şey unutulsa bile sırf ezana iade ettiği hürmetten dolayı Adnan Menderes'i ebediyen gönlünde ve hafızasında taşıyacaktır. Cuma günü TBMM'de tıpkı ezana hürmetin iadesi gibi Kuranı Kerim'in öğrenilmesine ve öğretilmesine de hürmet iade edilmiştir. Bu, kadirşinas millet eminim ki bizim yaptığımız bu güzel düzenlemeyi de inşallah ebediyen hayırla yadedecektir.


(soL - Haber Merkezi)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder