4 Haziran 2012 Pazartesi

Taner Yıldız'dan Anayasa Mahkemesi'ne nükleer teşekkürü

Anayasa Mahkemesi, Akkuyu'ya yapılması planlanan nükleer santralin yürütmesinin durdurulması istemini reddetti. Nükleer santralin yapılmasının önünde hukuki bir engel kalmaması üzerine Enerji Bakanı Taner Yıldız, Anayasa Mahkemesi'ne teşekkür etti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Anayasa Mahkemesi’nin, Mersin Akkuyu’da nükleer santral kurulmasına ilişkin kanunun iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemini reddetmesinin muhalefete önemli bir cevap olduğunu söyledi. Anayasa Mahkemesi'nin CHP'nin Akkuyu'ya nükleer santral yapılmasını öngören 6007 sayılı kanunun 1. maddesinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması talebiyle yaptığı başvuruyu reddetmesi üzerine konuşan Yıldız, kararın "Türkiye'nin kalkınmasına yalnızca yasama, yürütmeyle değil, yargıyla da katkı konulmasına önemli bir örnek" olduğunu savundu. Taner Yıldız Anayasa Mahkemesi'nin kararıyla ilgili şunları söyledi:

"Türkiye'nin kalkınmasını yalnızca yasama yürütmeyle değil aynı zamanda yargıyla da katkı konulmasına önemli bir örnektir. Bundan 10-15 yıl önce bunların her birisi kuvvetler ayrılığı konusuyla gündeme getiriliyordu. Ama artık tamamen ülkenin kalkınmasına konacak katkı için bahsediliyor. Bunu ülkenin zihni değişimi olarak da görüyorum. Yalnızca hukuktaki bir başarı değil, aynı zamanda büyüyen, ilerleyen ve gelişen Türkiye'nin zihniyle, beyniyle, kalbiyle ve vicdanıyla beraber büyüdüğüne dair önemli bir örnektir. Bu, dünyanın her tarafından böyle. Bundan medet uman, bir işin nasıl yapılmayacağını tarif eden CHP'nin de aldığı önemli bir cevaptır diye düşünüyorum."

Başkan'ın aklı turizmde...

CHP'li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan ise kararla ilgili bir yazılı açıklama yaparak, "turizm açısından en gözde yerlerden biri" olan Akkuyu'ya nükleer santral yapılmasının yanlış olduğunu, artık tek umudun hükümetin bu yanlıştan dönmesi olduğunu söyledi. Özcan açıklamasında, "Anayasa Mahkemesi'nin iptal kararı sayesinde, Akkuyu'ya nükleer santral kurulmasının önünde hiçbir hukuki engel kalmadı. Bu Mersin ve bölge halkı için gerçekten üzücü bir haber. Çünkü Akkuyu turizm açısından en gözde yerlerimizden birisidir. Böylesi turizm potansiyeli olan yere nükleer santral inşa etmemek gerekir. Tek umudumuz, hükümetin bu yanlıştan bir an önce dönmesini beklemek" dedi.



(soL-Haber Merkezi)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder