4 Haziran 2012 Pazartesi

Mayıs ayında 69 işçi yaşamını yitirdi

İstanbul İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi, Mayıs ayında 69 işçinin iş cinayetine kurban gittiğini açıkladı. "Demiryolu ölüm yolu olmasın" diyen Meclis, sessiz kalan tüm kurumların demiryollarındaki iş cinayetlerinden sorumlu olduğunu kaydetti.

İstanbul İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi, Mayıs ayı "İş Cinayetleri Raporu"nu Haydarpaşa Garı'nda açıkladı.


'EN ÇOK ÖLÜM İNŞAAT, ENERJİ VE MEVSİMLİK TARIM SEKTÖRÜNDE'

Meclis adına açıklama yapan Mithat Ercan, Mayıs ayında 69 işçinin yaşamını yitirdiğini, ölümlerin en çok inşaat, enerji ve mevsimlik tarım sektöründe yaşandığını vurguladı.

AKP'nin bir yandan kentsel dönüşüm projeleriyle yoksul halkın evlerine saldırdığını, diğer yandan inşaatlarda iş cinayetlerinin artarak devam ettiğine dikkat çeken Ercan, inşaat sektöründe 22, enerjide ise 11 işçinin yaşamını yitirdiğini belirtti.

İş cinayetlerinin yaşandığı illerin başında Diyarbakır, İstanbul ve İzmir'in geldiğini ifade eden Ercan, 1 Mayıs günü yaşamını yitiren 26 yaşındaki sinema emekçisi Selin Erdem'i hatırlattı.

"İş cinayetleri demiryolu işçilerini de aramızdan alıyor" diyen Ercan, geçtiğimiz ilk beş ayda 20'nin üzerinde demiryolu işçisinin iş cinayeti sonucu yaşamını yitirdiğini kaydetti. Ercan, "Ölümlerin ve kazaların çetelesi tutulamaz oldu. Var olan demiryolu ve yolcu güvenliği ortadan kaldırıldı" şeklinde konuştu.


'SESİNİ ÇIKARMAYAN HER KURUM ÖLÜMLERDEN SORUMLU'

Ercan, şunları söyledi: "Sorumlular başta AKP iktidarı olmak üzere 10 yıldır demiryollarını yöneten ama yaşanan bunca ölüme rağmen gerekli önlemleri almak yerine yeniden yapılanma uygulamaları ile kazalara ve ölümlere davetiye çıkaran demiryolu yönetimidir. Demiryolunda örgütlü olup yaşanan ölümlere sesini çıkarmayan her kurum da en az demiryolu yönetimi kadar sorumludur. Başta AKP olmak üzere Ulaştırma Bakanlığı ve TCDD yönetimine bu cinayetlerin durması için tasfiye ve taşeronlaştırma uygulamalarına son vermeye çağırıyoruz."



EmekDünyası.Net

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder